Samsung Galaxy S8 heeft standaard gebogen scherm

Uitbreiding van de Galaxy familie in aantocht

Samsung zou geen plannen hebben om de Galaxy S8 met een plat scherm uit te brengen. De fabrikant zou zijn volgende vlaggenschip standaard van een gebogen scherm willen voorzien.

Samsung geeft Galaxy S8 gebogen scherm
De Samsung Galaxy S8 zal begin volgend jaar worden aangekondigd in twee versies, zo beweert de doorgaans betrouwbare Korea Herald. Volgens de krant zal één versie een 5,1 inch-scherm hebben, met een 5,5 inch-scherm voor het andere model. Beide varianten zouden over een gebogen scherm beschikken. Het zou voor het eerst zijn dat Samsung geen platte versie van zijn vlaggenschip uitbrengt.

Begin dit jaar presenteerde Samsung ook al twee varianten van zijn vlaggenschip. Het bedrijf bracht een gebogen 5,5 inch Galaxy S7 Edge uit, naast een platte Galaxy S7 met een 5,1 inch-scherm. De S7 Edge zou vooralsnog echter een stuk beter verkopen, waardoor Samsung van plan is volledig voor gebogen te gaan.

Galaxy S7 adoptable storage
Samsung introduceerde onlangs de Galaxy Note 7, waarvan enkel een variant met een gebogen 5,7 inch-scherm. Dat toestel zou oorspronkelijk deze maand in Nederland verschijnen, maar na problemen met ontploffende accu’s is de release uitgesteld naar een onbekend moment.

De Samsung Galaxy Note Edge, die eind 2014 verscheen, was de eerste smartphone van de fabrikant met een gebogen scherm. Daar liep het scherm echter slechts aan één kant schuin af. Hoewel het gebogen scherm oorspronkelijk voornamelijk gebruikt werd om extra informatie te tonen, is het nu vooral een designelement. Samsung is de enige fabrikant die zijn vlaggenschip van een ‘Edge’ voorziet en valt daarmee flink op tussen de platte concurrentie.

Galaxy S8 release
Het is nog niet bekend wanneer de Galaxy S8 wordt aangekondigd en uitgebracht. Vermoedelijk volgt Samsung dezelfde planning als voorgaande jaren. Dat zou betekenen dat het toestel eind februari wordt onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. In het voorjaar van 2017 is het toestel dan in de winkels te vinden.

Door: Androidplanet