Samsung Galaxy S6 officieel: Toptoestel met premium design

Het langverwachte moment is dan eindelijk daar, de Samsung Galaxy S6 is officieel aangekondigd en de specificaties, foto's en andere informatie is naar buiten gekomen. Dit metalen, stijlvolle toestel moet een topseller gaan worden in 2015.

Samsung Galaxy S6: eindelijk anders
Het heeft de nodige jaren geduurd, maar Samsung heeft het anders aangepakt met de Samsung Galaxy S6. Het design is vernieuwd en er zijn meer metalen elementen dan ooit tevoren in dit nieuwe toptoestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant te vinden. De Galaxy S6 gaat nog meer richting het premium-gevoel en dit wordt ook uitgestraald met het design. Zo is de ook de achterzijde van glas gemaakt, hetgeen alleen maar bijdraagt aan de luxere uitstraling van het device.

3ababa9a0fa7fd50ab84d48386388870.png

Touchwiz: minder is meer
TouchWiz, de grafische schil van Samsung was altijd erg aanwezig, maar is erg afgezwakt door de fabrikant. Op de Galaxy S6 zijn minder apps voorgeïnstalleerd en is er dus veel overbodige ballast niet meer aanwezig. De gebruiker heeft natuurlijk wel nog altijd de keuze om deze apps wel te installeren op het toestel via de Samsung App Store. Ook zijn er een aantal nieuwe apps van Microsoft voorgeïnstalleerd zoals Skype, OneNote en OneDrive. Deze laatste geeft via de Galaxy S6 recht op 115GB gratis opslag gedurende twee jaar.

De afgeslankte versie van TouchWiz is een wens die gebruikers al tijden hebben en Samsung heeft hier met de introductie van het nieuwe vlaggenschip naar geluisterd. Het toestel zal als onderliggend besturingssysteem draaien op Android 5.0.2 en zal naar verwachting binnen afzienbare tijd een update krijgen naar Android 5.1.

2000583957.jpeg

Specificaties: high-end
Het hogeresolutiescherm van 5,1 inch heeft een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels en is van het Super AMOLED-type, het type scherm dat bekend staat voor de knallende kleuren en het diepe zwart. Ook onder de motorkap is het dik in orde met de Galaxy S6, dit vlaggenschip beschikt over high-end-specificaties en zal dan ook aan de top meedraaien. We zien onder andere een Exynos-chipset uit de eigen stallen van de fabrikant. Hierbij wordt gebruik van het 14nm-proces waardoor de processor simpelweg nog efficiënter is, onder andere qua stroomverbruik, maar ook nog eens sneller kan handelen. Dit in combinatie met het LPDDR4 geheugen van 3GB moeten zorgen voor een grote snelheidswinst.

Camera en nieuwe vingerafdrukscanner
Ook de vingerafdrukscanner heeft liefde gekregen in de Galaxy S6, hier is gekozen voor een touch-based-versie, in plaats van de swipe-versie die we vinden op de Samsung Galaxy S5. Hierdoor zal deze vele malen beter functioneren, iets dat we onder andere kennen van de iPhone.

2000583958.jpeg

Qua camera vinden we aan de achterkant een 16 megapixel-exemplaar met Optical Image Stabilisiation (OIS) en aan de voorzijde heeft de S6 de beschikking over een 5 megapixel-exemplaar. Bij beide camera's wordt gebruik gemaakt van Auto realtime HDR waardoor foto's beter belicht worden en vooral bij slechte lichtomstandigheden ervoor moet zorgen dat de kwaliteit aanzienlijk omhoog gaat.

Beschikbaarheid
De S6 zal verkrijgbaar zijn in vier kleuren: blauw, goud, wit en in het zwart. Levering zal starten vanaf 10 april, waarbij de S6 een adviesprijs meekrijgt van € 699 voor de 32GB-versie. De versies met 64GB en 128GB intern geheugen gaan € 799 en € 899 kosten.

bron: androidworld.nl