Officieel: de iPad Pro 9,7-inch

Officieel de iPad Pro 9,7-inch

Naast de 4-inch iPhone SE heeft Apple vandaag ook de 9,7-inch iPad Pro geïntroduceerd met alle eigenschappen van de bestaande 12,9-inch iPad Pro, inclusief ondersteuning voor de Apple Pencil en een Smart Connector voor het Smart Keyboard. Apple heeft ook nog enkele verbeteringen doorgevoerd, zoals het True Tone scherm, een 12-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixelfrontcam met een True Tone Retina Flash.

iPad Pro 9,7-inch
Het scherm van de iPad Pro is 9,7-inch groot en heeft dezelfde resolutie als de iPad Air 2, 2048 x 15360 pixels. Het IPS-paneel is wel onder handen genomen, zo kan de helderheid worden opgeschroefd naar 500 nits, 25% meer in vergelijking met de Air 2. Verder gebruikt Apple een custom time controller voor variabele refresh rates en een daardoor lager energieverbruik. Apple claimt ook dat het scherm 40 procent minder reflecterend is dan het scherm van de Air 2 en dat het een breder kleurenspectrum heeft met een 25% grotere kleurverzadiging voor meer levendigere kleuren.

Betere nachtrust
De 9,7-inch iPad Pro beschikt ook over een geheel nieuwe feature genaamd True Tone. Deze technologie gebruikt vierkanaals lichtsensoren om de kleurtemperatuur van de omringende omgeving te meten, waarna de kleurtemperatuur van de iPad Pro automatisch wordt geoptimaliseerd. Deze feature werkt in combinatie met Night Shift, een nieuwe modus van iOS 9.3 om het gebruik van de kleur blauw in het donker te reduceren. Dit zou moeten bijdragen tot een betere nachtrust.

Onder het scherm vinden we de krachtige Apple A9X-soc met een M9 coprocessor voor always on features als “He, Siri!”. De Apple A9X is een 64-bit chipset met twee door Apple zelfontworpen Twister-cores geklokt op 2,25GHz en een 12-core PowerVR-gpu van Imagination Technologies uit de 7XT-serie. De chipset wordt bijgestaan door 4GB aan LPDDR4-geheugen.

Behuizing
De behuizing van Apple’s nieuwste creatie meet 240 x 169,5 x 6,1mm en weegt 437 gram of 444 gram wanneer je kiest voor een Cellular-model. In totaal zijn er vier speakers aanwezig, twee aan de bovenkant en de andere twee speakers zijn aan de onderzijde van de tablet geplaatst. Aan de linkerkant van de iPad Pro vinden we een Smart Connector om het nieuwe, aan het kleinere scherm aangepaste, Smart Keyboard te verbinden.

In de Benelux is het vanaf 31 maart mogelijk om een pre-order te plaatsen, net als de iPhone SE start de uitlevering begin april. De 9,7-inch iPad Pro is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud, spacegrijs en roségoud.

Bron: techtastic.nl