Nederlanders krijgen steeds meer interesse in 4G

Steeds meer Nederlanders beschikken over een smartphone met 4G ondersteuning en ook de interesse in de snelheden en mogelijkheden van 4G neemt sterk toe, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Het aantal Nederlanders met een 4G geschikte smartphone is in één jaar sterk gegroeid. In februari van dit jaar beschikte 40 procent van alle Nederlanders al over een toestel die geschikt is voor gebruik op 4G netwerken, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper in haar Consumer Panel. Een jaar eerder gaf nog maar 18 procent van de Nederlanders aan over een 4G geschikt toestel te beschikken.

Ook de interesse in 4G neemt flink toe. In september 2013 gaf nog 44 procent van alle Nederlanders aan niets te zien in 4G. Dit is in februari van dit jaar gedaald naar 33 procent. In februari van dit jaar gaf 25 procent van de Nederlanders aan binnen een jaar gebruik te willen gaan maken van 4G. Een jaar geleden gaf nog maar 16 procent van de Nederlanders aan de intentie te hebben 4G te gaan gebruiken. In september 2013 leefde 4G zelfs nog helemaal niet en zag slechts 5 procent van alle Nederlanders toegevoegde waarde in 4G.

Hoewel al 40 procent van de Nederlanders over een 4G geschikt toestel beschikt, maakte in februari slechts 21 procent van alle Nederlanders ook daadwerkelijk actief gebruik van 4G.

In Nederland zijn momenteel vier 4G netwerken actief. KPN en Vodafone hebben beide een landelijk dekkend 4G netwerk. T-Mobile en Tele2 zijn momenteel nog druk bezig met de uitrol van hun 4G netwerk. T-Mobile verwacht in oktober 95 procent van alle Nederlanders voorzien te hebben van 4G dekking. Tele2 wil eind dit jaar grote delen van Nederland van 4G dekking voorzien hebben.

bron: gsmhelpdesk.nl