Microsoft komt met Windows Phone-app voor gestures

Microsoft heeft maandag een Windows Phones-app vrijgegeven waarmee Lumia-toestellen met het mobiele besturingssysteem gestures ondersteunen. Zo kan onder meer worden opgenomen door de smartphone op te tillen en tegen het oor te houden.

De applicatie heet Gestures en is voorlopig nog in bèta. Met het programma kunnen Windows Phone-gebruikers verder hun microfoon op stil zetten door de smartphone met het scherm naar beneden neer te leggen. Daarnaast kunnen ze de speaker activeren door de smartphone met het scherm naar boven te richten.

Gestures werkt in combinatie met Windows Phone 8 en 8.1, zo laat Microsoft weten. Voor zover bekend ondersteunt het bedrijf alle recente toestellen, hoewel de Lumia 635, 630 en 530 'beperkte functionaliteit' krijgen. Hiermee doelt het vermoedelijk op het ontbreken van de afstandssensor, waarmee onder andere het op stil zetten van de telefoon niet werkt bij het neerleggen.

Hoewel het voor het eerst is dat Microsoft Windows Phones voorziet van besturing door middel van gebaren, is het niet nieuw dat een fabrikant deze techniek toepast. Onder andere HTC deed dit al bij enkele Android-toestellen en bij zijn Windows Phones in 2012 onder de naam Attentive Phone.

bron: tweakers.net