Microsoft bevestigt eerste Lumia’s die Windows 10-upgrade krijgen

Microsoft heeft bevestigd welke reeds uitgebrachte Lumia-toestellen als eerste een upgrade naar Windows 10 krijgen.
Het gaat om de Lumia 430, 435, 532, 535, 540, 640, 640 XL, 735, 830 en 930.

Microsoft bevestigde de lijst tegenover Neowin nadat er verwarring ontstond over de uitrol van Windows 10 naar Lumia-smartphones. Alle Lumia-toestellen die Windows Phone 8 of hoger aankunnen, is namelijk een gratis upgrade naar het nieuwe besturingssysteem beloofd.

Het bedrijf plaatste afgelopen week op zijn officiële website echter een afbeelding waarin slechtst tien modellen werden genoemd, met daarbij de tekst: "De volgende Lumia-smartphones ontvangen een gratis upgrade (naar Windows 10), zodra deze beschikbaar is".

Initiële lijst
Het bedrijf laat desgevraagd weten dat het slechts gaat om een initiële lijst van toestellen. De genoemde modellen krijgen Windows 10 als eerste.

Microsoft heeft verder naar eigen zeggen "de ambitie" om Windows 10 uiteindelijk naar alle Lumia-smartphones die Lumia Denim draaien. Dat is de Lumia-schil die gelijkstaat aan update 1 voor Windows Phone 8.1.

Windows 10 voor smartphones wordt volgens geruchten mogelijk pas in november van dit jaar uitgebracht. Het besturingssysteem verscheen afgelopen week voor pc's en tablets.

Bron: nu.nl