Lenovo wereldwijd derde smartphonefabrikant dankzij Motorola

Lenovo is na Samsung en Apple de derde smartphonefabrikant van de wereld. Dankzij de aankoop van Motorola haalde de Chinese fabrikant concurrenten als Huawei en LG in.

Dit blijkt uit cijfers van IDC over het eerste kwartaal van dit jaar. Samsung heeft een marktaandeel van 24,6 procent, terwijl dit vorig jaar nog 30,7 procent was. Apple zit op 18,3 procent, wat vorig jaar 15,2 procent was. Lenovo heeft een marktaandeel van 5,6 procent.

Dat is dus goed voor de derde plaats. Lenovo had vorig jaar overigens nog een mondiaal marktaandeel van 6,6 procent. Huawei en LG hebben momenteel een marktaandeel van respectievelijk 5,2 en 4,6 procent.

images.jpg

Van alle smartphones die Lenovo verscheepte, waren er 41,8 procent onder de naam van Motorola verkoopt. In totaal gaat dat om 7,9 miljoen Motorola-smartphones. Lenovo zegt zelf dat het de afgelopen maanden 18,7 miljoen smartphones in totaal verscheepte.

Samsung was in het eerste kwartaal goed voor grofweg 80 miljoen verscheepte smartphones, terwijl Apple het met 60 miljoen exemplaren ook niet slecht doet. Sterker nog: het afgelopen kwartaal was de beste ooit op het gebied van verkochte smartphones voor Apple. Zeker in China doet met name de iPhone 6 Plus het heel goed.

LG heroverde de vijfde plaats op Xiaomi dankzij een sterk kwartaal in Noord-Amerika. Bovendien werpt de strategie van betaalbare smartphones met 4G-ondersteuning zijn vruchten af. Van de G Flex 2 zijn in het afgelopen kwartaal 775 duizend exemplaren verkocht. De G3, het vlaggenschip van vorig jaar, blijft bij LG nog altijd het beste lopen.

bron: allaboutphones.nl