Kwart Nederlanders maakt nooit back-up van mobieltje

Verlies geen waardevolle informatie!

Bijna een kwart van de Nederlanders (23,6 procent) maakt nooit een back-up van zijn smartphone. Daarmee lopen ze het risico waardevolle gegevens te verliezen bij verlies of diefstal van hun toestel. Zeker nu apparatuur steeds vaker zowel zakelijk als privé wordt gebruikt vormt dat een risico.

Back-up maken
Het aantal mensen dat back-ups maakt van informatie op andere gegevensdragers (pc, laptop, tablet) scoort ongeveer gelijk. Daarvan slaat ook ongeveer een kwart geen belangrijke data van die apparatuur op in de cloud, op de eigen computer of op een externe harde schrijf. Dat blijkt uit onderzoek door Multiscope in opdracht van internetvergelijk.nl.

Multiscope onderzocht ook de wijze waarop Nederlanders back-ups maken van hun smartphone. Zoals gemeld maakt 23,6 procent nooit een back-up, 39,5 procent van de mensen maakt een back-up in de cloud, 38,1 procent maakt de back-up op een externe harde schijf en 36,1 procent doet dat op een computer, laptop of een tablet.

Het lijkt erop dat nog niet iedereen zich bewust is van de zeer waardevolle informatie die we op onze smartphone bewaren', stellen de onderzoekers. Ze wijzen erop dat smartphones veel relevante informatie bevatten zoals belangrijke contactgegevens, een agenda, belangrijke documenten, foto’s en video’s.

iCloud
Marnix de Munck van internetvergelijk.nl reageert: 'Toch kiest een kwart van de Nederlanders ervoor om nooit een back-up te maken en die gegevens op geen enkele manier veilig te stellen. Dit is opvallend, vooral omdat er verschillende mogelijkheden zijn om een reservekopie te maken en fabrikanten dat zo eenvoudig mogelijk maken, bijvoorbeeld via iCloud (iOS Apple).'

Door: Computable.nl