Huawei P9 ‘Premium’ specificaties uitgelekt

Goede eigenschappen Huawei P9
De Huawei P9 zal binnenkort worden aangekondigd. Er komen twee versies van het toestel. De 'premium'-variant heeft meer werkgeheugen en twee keer zoveel opslag. Wat de prijs wordt van dit toestel is nu nog niet bekend.

Heel lang hoeven we niet meer te wachten op de Huawei P9. Het toestel zal zeer waarschijnlijk op 6 april worden aangekondigd, naast de Huawei P9 Lite en Huawei P9 Max. Wat minder bekend is, is dat Huawei eigenlijk twee versies van de 'normale' P9 uit gaat brengen. Nu zijn de specificaties van deze 'premium' Huawei P9 uitgelekt. Zo kunnen we mooi zien hoe de beide P9-varianten van elkaar verschillen.

Betere specificaties
De 'premium' Huawei P9 krijgt in plaats van 3 GB aan werkgeheugen 4 GB mee. Het standaard aanwezige opslaggeheugen is niet 32 GB groot, zoals bij de normale P9, maar 64 GB. Uiteraard is er ook nog steeds een microSD-slot aanwezig, zodat je de aanwezige interne opslag nog kan uitbreiden.

Een ander verschil is dat de premium P9 een Kirin 955-processor aan boord heeft. Die is een fractie sneller dan de Kirin 950-processor in de normale P9. Beide toestellen draaien wel op hetzelfde besturingssysteem: Android 6.0 Marshmallow. Daaroverheen komt uiteraard Huawei's eigen skin EmotionUI.

Prijs en beschikbaarheid
Wat betreft de Huawei P9 weten we inmiddels vrij zeker dat hij op 6 april zal worden aangekondigd. Wat de prijs van het nieuwe toestel gaat zijn is nog allerminst duidelijk. Er zal natuurlijk wel een prijsverschil zitten tussen de twee versies van de normale P9, maar welke van deze twee naar Nederland komt, durven we op dit moment nog niet te zeggen. Op 6 april weten we meer.

Door: phonearena.com