Huawei levert 24 miljoen smartphones in drie maanden

Huawei heeft in de laatste maanden van 2014 bijna 24 miljoen smartphones geleverd, een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Daarmee is Huawei vermoedelijk de grootste stijger onder de grote smartphonefabrikanten.

Met het aantal van bijna 24 miljoen smartphones is het aantal smartphones dat Huawei heeft geleverd gegroeid met bijna 50 procent. In dezelfde periode van 2013 leverde Huawei 16 miljoen smartphones.

Daarmee zit de Chinese fabrikant op de smartphonemarkt nog altijd in de lift. Onder de cijfers vallen vermoedelijk ook de leveringen van Honor, het dochterbedrijf van Huawei die online toestellen verkoopt. Het marktaandeel van Huawei schommelt al enige tijd tussen 5 en 7 procent.

Het ligt voor de hand dat Huawei op de smartphonemarkt zijn derde plek verstevigt, maar daarvoor is het wachten op andere kwartaalcijfers. Apple en Samsung zullen eruitkomen als de grootste twee, met leveringen van volgens schattingen rond 65 en 75 miljoen exemplaren. Lenovo, dat Motorola heeft overgenomen, is samen met Xiaomi Huawei's grootste concurrent voor de derde plek achter Apple en Samsung.

leveringen smartphones huawei.jpg

bron: tweakers.net