HTC 10 wordt op 12 april aangekondigd

HTC 10 wordt op 12 april aangekondigd

HTC gaat zijn nieuwe high-end smartphone op 12 april aankondigen, blijkt uit een uitnodiging die is verstuurd aan diverse media. De opvolger van de One M9 gaat waarschijnlijk HTC 10 heten en krijgt volgens de nieuwste geruchten een lcd in plaats van oledscherm.

De aankondiging zal online gedaan worden middels een stream, zonder dat daar pers bij aanwezig is, schrijft The Verge. Er is nog geen link bekend waar de presentatie te bekijken zal zijn, maar de uitnodiging laat wel zien dat dit op dinsdag 12 april om 14.00 uur Nederlandse tijd zal zijn.

Perfume
pen maanden kwam er al veel informatie naar buiten over de nieuwe HTC-smartphone. Aanvankelijk stond het toestel bekend als de HTC One M10 met codenaam 'perfume', maar begin maart werd duidelijk dat HTC zijn naamgeving gaat aanpassen en dat het nieuwe toestel simpelweg 10 gaat heten.

Ook verschenen er foto's en renders van het toestel online en als de uitgelekte specificaties kloppen, dan krijgt de HTC 10 een Snapdragon 820-soc en een 5,1"-scherm met resolutie van 1440x2560 pixels. Lang werd gedacht dat het om een amoledscherm zou gaan, maar nu zegt 'beroepslekker' @EvLeaks dat het een scherm met lcd-paneel betreft. De accu zou een capaciteit hebben van 3000mAh. Het toestel draait waarschijnlijk op Android 6.0.1 met daaroverheen de Sense 8.0-skin van HTC.

Door: tweakers.net