‘Goedkope iPhone 5SE komt in maart’

De goedkope iPhone blijft de gemoederen bezighouden. Nu is er een foto opgedoken van het toestel, waarvan de naam inmiddels weer is veranderd. Volgens een analist die zich vaker over Apple uitlaat, komt de telefoon al in maart op de markt.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de goedkope iPhone, waar Apple-blogs al lange tijd over orakelen, eraan zit te komen. De goedkope iPhone heeft dientengevolge al een paar namen gehad. Eerst zou het toestel iPhone 6C heten. Dat veranderde niet lang geleden naar iPhone 5E, maar volgens de laatste geruchten zal het toestel door het leven gaan als iPhone 5SE.

Binnenkort iPhone 5SE?

Inmiddels heeft ook een Apple-analist die bekend staat om zijn accurate voorspellingen zijn mond opengetrokken over de goedkope 5SE. Zo zal Apple het toestel in maart van dit jaar uitbrengen, samen met een nieuwe iPad. Het scherm wordt 4 inch groot, waarmee het toestel vergelijkbaar wordt met de iPhone 5S. Het toestel zal wel wat betere specificaties krijgen. Zo krijgt de camera wel 12 megapixel en komt het coverglas van de iPhone 6S (en het daarbij horende design) naar de iPhone 5SE. Qua innovatie hoeven we echter weinig te verwachten van de nieuwe 'goedkope' iPhone.

Dat de nieuwe iPhone de onverdeelde aandacht geniet van alle Apple-georiënteerde media, mag geen verrassing heten. Bovenstaande foto van de vermeende nieuwe iPhone mag echter met een flinke bak zout genomen worden. Er zullen ongetwijfeld foto's gaan opduiken van de goedkope iPhone, maar pas achteraf kan je met zekerheid zeggen wat echt is en wat nep. Tot die tijd is een gezond wantrouwen richting alle foto's die van de goedkope iPhone online worden gezet, verstandig.

Nu blijkt dat de roze kleuroptie in plaats van rosegoud zal worden aangeboden, beweren bronnen van het Japanse Macotakara. De kleur zou vergelijkbaar zijn met die van de zesde generatie iPod Touch en zevende generatie iPad Nano. De kleur is feller dan het roségoud van de huidige iPhones.

Bron: gsminfo.nl