Apple vraagt in iOS 8.3 niet langer om wachtwoord voor downloaden gratis apps

De aankomende nieuwe iOS versie voor iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers, iOS 8.3, biedt nieuwe instellingsmogelijkheden waarmee het wachtwoord voor de App Store uitgeschakeld kan worden voor gratis apps.

Hoewel de publieke beta met iOS 8.3 al meer dan een week geleden is begonnen, is nu pas een nieuwe functie in de nieuwe iOS versie ontdekt. Apple blijkt in het instellingenmenu voor de App Store een optie toegevoegd te hebben waarmee het wachtwoord uitgeschakeld kan worden voor het downloaden en installeren van gratis apps.

Tot op heden moest voor iedere app download uit de App Store het wachtwoord dat bij het Apple ID behoort ingevoerd worden, ook voor gratis apps. Dit tot frustratie van veel gebruikers aangezien het invoeren van het Apple ID wachtwoord alleen relevant is wanneer voor een app betaald moet worden.

In de nieuwe versie van iOS, het aakomende iOS 8.3, zit een functie waarmee de gebruiker zelf kan kiezen uit drie opties. De gebruiker kan instellen dat de App Store altijd om een wachtwoord vraagt, dus ook bij gratis apps en ook direct nadat een andere app is gedownload. Een tweede optie is dat een gebruiker één keer in de 15 minuten een wachtwoord moet invoeren en dat voor alle apps die binnen 15 minuten gedownload en geïnstalleerd worden geen wachtwoord meer nodig is. Een derde optie is een mogelijkheid om het wachtwoord uit te schakelen voor gratis apps.

De optie is tot op heden onopgemerkt gebleven omdat veel betatesters een nieuw type iPhone gebruiken. De laatste twee generaties iPhones beschikken over een Touch ID vingerafdrukscanner. Gebruikers hoeven daardoor ook in de App Store geen wachtwoord meer in te voeren maar simpelweg hun vingerafdruk te scannen om het downloaden van een app goed te keuren.

De verwachting is dat iOS 8.3 dit voorjaar beschikbaar zal gaan komen voor alle onderstaande apparaten. Apple heeft nog geen exacte datum genoemd waarop iOS 8.3 officieel uitgebracht zal worden. Op dit moment verkeert iOS 8.3 nog in beta-fase.

bron: gsmhelpdesk.nl