Apple, Samsung en providers overleggen over ingebouwde simkaart

Apple en Samsung, die samen de helft van de smartphonemarkt in handen hebben, zijn in gesprek met telecomproviders om ingebouwde simkaarten mogelijk te maken. Volgend jaar zouden de eerste apparaten met ingebouwde sims al kunnen worden uitgeleverd.

Met de ingebouwde sim zouden gebruikers niet meer een aparte simkaart in hun toestel te hoeven doen. Ook zouden gebruikers dan naar een andere provider kunnen overstappen zonder dat ze daarvoor een nieuwe simkaart in hun telefoon hoeven te doen.

Het is niet bekend of naast Apple en Samsung ook andere fabrikanten aan de gesprekken meedoen, maar van de grote providers is de meerderheid in ieder geval vertegenwoordigd, schrijft de Financial Times. Daarbij gaat het ook om Deutsche Telekom en Vodafone, die in Nederland met een mobiel netwerk actief zijn - Deutsche Telekom onder de vlag van T-Mobile.

Een overeenkomst over de specificaties van de 'e-sim' is dichtbij, zegt de directeur van de GSM Association tegenover de krant. De eerste smartphones met een 'e-sim', die op afstand kan worden geconfigureerd, zouden volgend jaar al kunnen worden uitgeleverd.

De ingebouwde simkaarten zijn enigszins vergelijkbaar met een simkaart die Apple meelevert met de laatste generatie iPad. Die kaart kan echter alleen worden gebruikt met drie providers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Die simkaart levert Apple mogelijk ook mee met de eerstvolgende iPhone die het bedrijf uitbrengt.

Bron: tweakers.net