‘Apple brengt iPhone 6C uit in november’

Apple kondigt volgende maand de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus aan, maar de fabrikant werkt aan nog een nieuwe iPhone. De goedkopere iPhone 6C wordt waarschijnlijk in november aangekondigd.

Dit meldt een bron tegenover M.I.C. Gadget. Er zou ook al wat informatie bekend zijn over het uiterlijk van de telefoon. De iPhone 6C ziet er waarschijnlijk hetzelfde uit als de iPhone 6S, maar wordt een stukje kleiner. Dit komt omdat het schermformaat 4 inch is, in tegenstelling tot de 4,7 inch van de iPhone 6S.

Het lijkt steeds zekerder te worden dat er dus een C-variant van de nieuwe iPhone komt. Dit gerucht doet al langer de ronde. Zo zouden er nog altijd veel mensen behoefte hebben aan een iPhone met een klein schermformaat. Apple hoopt deze mensen tevreden te stellen met de iPhone 6C.

Het is nog onbekend of de telefoon gemaakt zal zijn van metaal of van plastic. Daarnaast is het de vraag of de hardware van de smartphone identiek is aan de specificaties van de iPhone 6S. Deze smartphone krijgt de A9-processor van Apple met 2GB werkgeheugen en daarnaast een 12-megapixelcamera.

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus liggen in september waarschijnlijk al in de winkel, nadat ze eerder die maand worden aangekondigd. De iPhone 6C zou nog niet in september worden aangekondigd, maar wel in november beschikbaar zijn. Het is nog onbekend wat Apple gaat rekenen voor deze kleinere smartphone. De laatste iPhone C die werd uitgebracht is de iPhone 5C, die tegenwoordig 315 euro kost.

Bron: allaboutphones.nl