Apple brengt eerste update voor iOS 9 uit

Apple heeft zojuist de eerste update voor iOS 9 uitgebracht. Dat is erg snel, want iOS 9 is nog maar enkele dagen jong.

                                                                 Apple brengt eerste update voor iOS 9 uit img 2948

Toch vond Apple het noodzakelijk om de update nu al uit te brengen. In een changelog wordt aangegeven welke bugs er allemaal worden geplet.

Het eerste probleem wat Apple ongedaan maakt met deze update, is het updateproces van iOS 9 zelf. Nogal wat gebruikers klaagden er de afgelopen dagen over dat zij een vastloper kregen, waarna een totale reset met verlies van alle gegevens op de telefoon de enige remedie bleek. Dit is nu opgelost. Apple meldt in de changelog: "De volgende problemen zijn verholpen: een probleem waardoor sommige gebruikers de configuratie-assistent niet konden voltooien na de update." 

Verder meldt de changelog dat een probleem is opgelost waardoor wekkers en timers het niet deden, een probleem in Safari en Foto's is getackeld waarbij het onderbreken van video kon leiden tot vervorming van het gepauzeerde beeld, en gebruikers met een aangepaste APN-configuratie hadden soms een probleem met het mobiele dataverkeer. Dat werkte niet langer. Na deze update zal dat probleem ook niet meer bestaan, aldus Apple. Meer over de changelog is te lezen op de website van Apple.

Bron: allaboutphones.nl