Android N-preview mogelijk onderweg | Nieuws

Ook niet Nexus toestellen bijna aan de beurt
Als we de html-code van de Android N-website mogen geloven, is de preview van de nieuwe software nu ook op weg naar andere Android-toestellen dan Nexus. Uit de code kunnen we alleen niet opmaken om welke toestellen het gaat.

Android N uitbreiding naar niet-Nexus toestellen
Nexus-eigenaren kunnen al een tijdje Android N testen, maar Google houdt deze preview vooralsnog exclusief voor haar eigen toestellen. Daar kan binnenkort zomaar verandering in komen, zo blijkt uit een regel code op de website van Android N, die de tijdlijn van updates laat zien. Hier staat de regel ‘more supported devices, including devices from OEM partners‘. Momenteel kunnen ontwikkelaars én normale gebruikers met N aan de slag, door zich aan te melden voor het bètaprogramma.

android n uitbreiding developers preview update
De grote vraag is wie deze ‘OEM partners’ zijn die Google de Android N Preview laat ondersteunen. Daarnaast is uit de regel code niet af te lezen wanneer we deze mogelijkheid kunnen verwachten. Als de preview van Android N inderdaad op andere toestellen komt, kunnen veel meer mensen de nieuwste versie van Android uittesten.

Android N is de opvolger van Android Marshmallow. De testversie van de software werd tegen alle verwachtingen in vorige maand al openbaar gemaakt. Android N voegt onder meer een splitscreen- en picture-in-picture-modus toe, zodat je gemakkelijk twee apps naast elkaar kunt gebruiken.

Daarnaast doet Android N zijn best om zuiniger om te springen met je databundel. Zo kun je onder meer instellen dat bepaalde apps geen data mogen verbruiken als ze op de achtergrond draaien. Ook aan de levensduur van de accu is in de nieuwe Android-versie gedacht. Dankzij de verbeterde modus Doze moet deze langer meegaan.

Door: Androidplanet