4G+ netwerk van T-Mobile landelijk dekkend

Landelijke dekking T-Mobile 4G+

T-Mobile heeft de uitrol van haar 4G+ 225Mb/s netwerk (grotendeels) afgerond en biedt daarmee in heel Nederland een nog sneller 4G-netwerk aan. T-Mobile is in januari gestart met het activeren van 4G+ en activeerde destijds in drie dagen het grootste 4G+ netwerk in Nederland. Het 4G+ netwerk is nu landelijk dekkend.

Dekking 4G+
4G+ is een extra functionaliteit op het 4G-netwerk en T-Mobile klanten met een 4G+ toestel zullen gemiddeld vijftig procent sneller internet krijgen. Klanten zullen ervaren dat streamdiensten zoals Netflix of Facetime in een rijdende trein of auto stabieler zijn. Om 4G+ aan te kunnen bieden is er minstens 4G nodig op twee frequentiebanden.

Landelijke dekking
T-Mobile heeft haar volledige netwerk vanaf het begin ontworpen voor 4G op minimaal twee frequentiebanden (900 en 1800MHz). Dit stelde T-Mobile in staat om in rap tempo een landelijk dekkend 4G+ netwerk te activeren. Inmiddels is 4G+ geactiveerd op 4105 locaties.

Om gebruik te maken van 4G+ heb je een toestel nodig dat 4G+ en de juiste frequentiebanden ondersteunt. Deze toestellen zijn o.a. te herkennen aan de technische aanduiding Cat. 6 of Cat.9, of aan het 4G+ label.

Door: T-Mobile