4G uitrol T-Mobile verloopt voorspoedig

De bouw en uitrol van het vernieuwde netwerk van T-Mobile verloopt voorspoedig. In april kondigde T-Mobile een nieuwe planning aan waarmee het 4G-netwerk eind oktober landelijk dekkend is. Dit betekent dat 95 procent van alle inwoners van Nederland dan in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile woont.

Ondanks de vakantieperiode is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het netwerk en dat is terug te zien in het aantal nieuwe 3G en 4G-masten. Sinds april zijn er 2000 extra 4G antennes geplaatst. Ook het aantal 3G locaties is met meer dan 600 locaties gestegen. En de aantallen worden de komende maanden nog groter.

T-Mobile biedt haar klanten een compleet nieuw netwerk en met een hoge dichtheid zorgen zij ervoor dat hun klanten maximale snelheid, dekking en capaciteit kunnen ervaren.

Nu ook 4G-roaming in België en Duitsland
T-Mobile werkt niet alleen aan het 4G-netwerk in Nederland, maar zorgt er ook voor dat klanten in het buitenland gebruiken kunnen maken van 4G. In juli kondigde T-Mobile al aan dat klanten in Duitsland gebruik kunnen maken van 4G. Vanaf heden kunnen klanten van T-Mobile Nederland ook in België gebruik maken van 4G. T-Mobile heeft bewust gekozen om te starten met de aangrenzende landen. De komende maanden zal ook in andere landen, zoals Engeland en Frankrijk 4G-roaming mogelijk gemaakt worden. Het streven van T-Mobile is om in 2015 in 15 tot 20 landen 4G-roaming aan te bieden.

Bron: connexieb2b.n