Revolutie in mobiel werken

Onderweg naar je afspraak of in de trein nog even wat mail wegwerken? Je kantoor volledig mobiel maken?  Technologie die altijd met je meereist?  Maak een draadloze connectie tussen – Mobiel en lap dock – en je kunt meteen aan het werk.  Hoe dit mogelijk is en waarom dit mogelijk de toekomst is gaan wij jou in deze blog vertellen.

In het verleden..

In het verleden hadden we vaak te maken met meerdere werkplekken. Op kantoor of thuis via je vaste computer (desktop) of via je laptop om onderweg te werken. De markt heeft afgelopen jaren flinke veranderingen meegemaakt. Desktops zijn vaak al vervangen door laptops, maar meestal hebben we nog wel een tablet en in ieder geval een smartphone erbij. Dit is nu niet meer nodig! Thuis, onderweg of kantoor: het maakt allemaal niet meer uit. Alles is nu mogelijk vanuit één apparaat, de “HP Elite x3”.

Alleskunner

De HP Elite x3 is een alleskunner oftewel een alles-in-1-device.  Dit toestel met het formaat van een gemiddelde smartphone is geschikt voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg door middel van de handige dockingoplossingen. Ondanks het compacte formaat doet hij hierbij qua performance niet onder voor een laptop of desktop. Hieronder zie je enkele toepassingen en mogelijkheden van deze krachtpatser:

Onderweg

Gebruik de lapdock om onderweg te werken. Voor het gebruik van de lapdock is geen voeding nodig. Het toestel kan draadloos verbinding maken met de lapdock. De lapdock is 12.5” groot scherm inclusief toetsenbord in de vorm van een laptop (let op: de lapdock is dus geen laptop op zich maar een dock in de vorm van een laptop).

Op kantoor

Ook op kantoor kun je met de optionele dockingstation zonder problemen werken. Sluit een monitor, toetsenbord en muis aan en je kunt aan de slag. De dock biedt ook de mogelijkheid om bedraad (middels een UTP aansluiting) te werken.

Het opnieuw opstarten, synchroniseren of opslaan van je documenten of gegevens is niet meer nodig en de HP maakt zonder problemen verbinding met je scherm. Het toestel wordt tevens opgeladen wanneer deze in het dockingstation staat. De HP Elite x3 biedt zo een praktische en comfortabele manier van werken.

HP Workspace

Via de HP Elite x3 kun je eenvoudig toegang krijgen tot je bedrijfsapplicaties of gedeelde informatie. In HP workspace kun je meerdere Windows applicaties tegelijk gebruiken, zelfs tijdens het bellen en wanneer het toestel op een dock is aangesloten.  HP Workspace is een virtualisatie-service en werkt vanuit de cloud. Wanneer je in het bezit bent van VMWare, Microsoft of Citrix is HP workspace wellicht overbodig. Deze beschikken dan namelijk al over een “HP Elite x3 oplossing”.

Voordelen voor IT

In de praktijk is het vaak lastig om beheer en ondersteuning uit te voeren voor verschillende applicaties,  software, desktops, laptops en mobiele devices. Met de HP Elite x3 heb je de mogelijkheid om al deze apparaten te vervangen door een enkel systeem.  Daarnaast zijn de meeste gebruikers al vertrouwd met Windows en wordt de werking een stuk eenvoudiger.

Kostenbesparing

Het aanschaffen van de HP Elite X3 kan een flinke besparing opleveren:

  • Aanschaf van hardware: slechts één device per medewerker nodig
  • Licenties: geen kosten meer voor schillende Windows-licenties (is inbegrepen bij het toestel)
  • Beheer: slechts één OS en één beheertool (MDM)
  • Beveiliging: slechts één apparaat waar gegevens op staan of via waar gegevens kunnen worden benaderd

HP Elite X3: voorbereid op de toekomst

Iedereen heeft het steeds meer over het nieuwe werken en werken in de Cloud. We leven in een tijd waarbij bedrijven serieus kijken naar de mogelijkheden voor flexibel werken, op kantoor, thuis en onderweg. Maar dit is vaak niet goedkoop (aanschaf devices, licenties) en qua beveiliging kan het een crime zijn als je medewerkers ook eigen devices kunnen gebruiken (Bring your own device, thuiswerk via eigen devices). De HP Elite X3 brengt een simpele en relatief goedkope oplossing voor deze problematiek en kan bedrijven helpen om op een veilige en makkelijke manier flexibel werken mogelijk te maken.

Uiteraard is de HP Elite X3 plus accessoires én beheeroplossingen via PHC te verkrijgen. Neem voor meer informatie of een demo contact met ons op.