Mobile security en de mogelijkheden van Samsung KNOX

Mobile security en de mogelijkheden van Samsung KNOX

Samsung KNOX, wat is het? En wat doet het? Samsung KNOX is een beveiligingssysteem in de vorm van een app op je mobiele device waarmee werk en privé op één telefoon eenvoudig gescheiden blijft. Samsung KNOX beschermt bedrijfsgegevens op je mobiele telefoon. Het onderscheidt zich door zijn grote diversiteit aan toonaangevende security-mogelijkheden.

Uit onderzoek van Gartner van april dit jaar komt naar voren dat KNOX de meest toonaangevende beheeroplossing is voor mobiele devices. Vooral de verificatiemethoden en de encryptie van KNOX worden hoog gewaardeerd. Het beveiligingsplatform van KNOX biedt echter meer dan alleen beheerfunctionaliteiten.

Maatwerk via KNOX Customization
Met de maatwerkoplossingen voor Samsung KNOX krijg je toegang tot een breed scala aan hulpmiddelen en diensten waarmee jij je eigen mobiele end-to-end-oplossingen kunt ontwikkelen en implementeren. Verander je Samsung-apparaten in specifieke toepassingen voor B2B-markten, zoals onder andere de luchtvaart-, retail- en hospitality en logistieke sectoren.

Met KNOX Customization is het mogelijk om op hardware-, platform- en applicatieniveau functionaliteiten en restricties aan te passen. Zo kan de interface voor specifieke toepassingen aangepast worden. Ook kunnen er andere functies toegekend worden aan de toestelknoppen. Op deze manier kunnen organisaties functionaliteiten beperken tot datgene wat relevant is voor het bedrijf. En ontstaan er nieuwe kansen om de productiviteit van medewerkers te verhogen, klanten beter te bedienen en processen te optimaliseren. Zo kan de tablet bijvoorbeeld als kassasysteem fungeren.

Efficiënte uitrol met Samsung Knox Mobile Enrollment
Om een toestel op afstand te kunnen beheren dient er doorgaans eerst een app geïnstalleerd te worden. In die app logt een medewerker in de meeste gevallen in met zijn bekende AD (Active Directory) gegevens. Dit zijn dezelfde gegevens als waarmee men meestal dient in te loggen op een zakelijke PC. Met Samsung Knox Mobile Enrollment kan men het downloaden van de app overslaan.

Wanneer een Samsung toestel op naam van een bedrijf besteld wordt en geregistreerd wordt door ons, zal het toestel bij het opstarten automatisch in de beveiligde Samsung Knox omgeving opstarten. Daarna zal het gekoppeld worden aan de toegewezen MDM server (Mobile Device Management). Vervolgens kan alle zakelijke content automatisch geïnstalleerd en geconfigureerd worden zonder dat een IT medewerker het toestel hoeft aan te raken. De gebruiker kan ervan uitgaan, dat alles zorgeloos en automatisch gebeurd.

Beheer, bewaar en bescherm gevoelige gegevens
Gebruikers kunnen met KNOX op hun apparaten naast hun persoonlijke, alledaagse apps een speciaal gedeelte aanmaken voor veilige zakelijke e-mail en apps. Systeembeheerders kunnen op afstand beveiligingsbeleid toepassen en zakelijke gegevens beheren, zonder dat van de eigenaars van apparaten verwacht wordt hun privéleven prijs te geven.

Toepasbaar in de praktijk?
Dit soort toepassingen wordt steeds vaker gebruikt in bijvoorbeeld de horeca of thuiszorginstellingen. Een interessant voorbeeld is Cabture. Deze Amsterdamse taxiservice gebruikt de Galaxy Tab voor een unieke oplossing. Passagiers ontvangen informatie over de stad, diverse bezienswaardigheden en krijgen daarnaast aantrekkelijke aanbiedingen voorgeschoteld tijdens de taxirit. Met de Kiosk-modus (vooraf bepaalde, afgeschermde omgeving op je mobiele device) kunnen passagiers de tablet gebruiken, zonder daarbij toegang te hebben tot alle functionaliteiten ervan. Bekijk de video voor een gedetailleerde sfeerimpressie.

Geschikt voor oplossingen voor mobiel apparaatbeheer (MDM)
KNOX is compatibel met een breed scala aan Mobile Device Management (MDM)-oplossingen en kan razendsnel worden toegepast in uw bestaande omgeving. Je hebt vervolgens de gelegenheid om het beveiligingsbeleid via je eigen MDM-omgeving in te stellen en naar de apparaten van de medewerkers sturen.

Ondersteuning vanuit PHC tailored telecom
Maak je gebruik van Samsung KNOX Customisation? PHC tailored telecom biedt in samenwerking met Samsung ondersteuning en helpen je graag bij het optimaal inrichten van de hardware. Zo kun je gemakkelijk een complete end-to-end-oplossing ontwikkelen.

Tailored advies
De in-house specialisten van PHC tailored telecom staan je graag te woord en kunnen desgewenst op je bedrijfslocatie (of op het hoofdkantoor van PHC tailored telecom te Eindhoven) een toelichting verzorgen middels een demonstratie. Deze demonstratie kan op maat gemaakt worden: er wordt uiteraard rekening gehouden met je specifieke wensen en behoeften. Alleen op die manier zal de oplossing het gewenste effect hebben op jouw organisatie en de medewerkers.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!