iPhone 8: Wat kunnen we verwachten?

Je kent het wel: de ene iPhone is nog niet uit of er wordt alweer gespeculeerd over de opvolger, die nóg beter, uitgebreider en geavanceerder zal worden. Met de iPhone 8 is het niet anders. Over dit langverwachte apparaat doen allerlei geruchten de ronde. Wij van PHC volgen dit nieuws natuurlijk op de voet en houden je op de hoogte!

iPhone 8, opvolger van...
iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Twee toestellen die sterk op hun voorgangers lijken. De iPhone 8 moet de échte verandering gaan brengen. En dat doet Apple niet zomaar. Het gerucht gaat namelijk dat het bedrijf komend jaar maar liefst drie nieuwe toestellen gaat uitbrengen. Het premium toestel van deze drie draagt de codenaam ‘Ferrari’. De andere twee toestellen zouden mindere specificaties hebben. 

Wanneer?
Waarschijnlijk zal de iPhone 8 eind september van dit jaar worden gelanceerd. Maar er zijn ook hardnekkige geruchten dat er ernstige productieproblemen zijn die waarschijnlijk pas later opgelost zijn, en dus zal de iPhone 8 misschien pas begin 2018 daadwerkelijk goed te leveren zijn. Dan zullen we dus nog even moeten wachten. Maar moeten we wachten?

iPhone 7 aanschaffen?
Ben je van plan om een nieuw toestel aan te schaffen en overweeg je de iPhone 7? Of dit de beste keuze voor je is, of dat je beter op de iPhone 8 kunt wachten, ligt eraan. Dat de iPhone 7 (Plus) niet zo goed verkocht wordt als zijn voorgangers wil zeker niet zeggen dat het geen goed toestel is. Hij lijkt inderdaad wel veel op de 6-serie, zowel qua uiterlijk als qua innerlijk. Toch zijn er echt wel wat verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger.

Bovendien heeft Apple recent een limited edition iPhone 7 (Product)Red uitgebracht (zowel in de reguliere als Plus uitvoering), een toestel wat maar weinig mensen hebben en waarvan een deel van de opbrengst naar Aidsfonds gaat.

Dus, moet je echt wachten op de iPhone 8? Hij belooft veel innovatiever te zijn dan zijn voorganger, maar laat daardoor wellicht ook nog wel lang op zich wachten. Wil of kun je daar niet op wachten, is de iPhone 7 zeker een zeer goed toestel, zoals je van Apple mag verwachten! Dit jaar viert Apple niet voor niets het tienjarig jubileum van de iPhone.

What's new?
En nu natuurlijk het belangrijkste: hoe gaat-ie eruit zien? What’s new? Nou, best een heleboel! Apple zou namelijk bezig zijn met een groots redesign van haar iconische smartphone. Een samenvatting van de meest hardnekkige geruchten:

  • Codenaam ‘Ferrari’ komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. iPhone 8 zou ook in de kleur rood beschikbaar worden. Dat zou dus – naast spacegrijs, goud, roségoud, zilver en zwart - kleur nummer zes betekenen!
  • Waterratjes onder ons opgelet! Waar de iPhone 7 ‘slechts’ over een IP67-certificatie beschikt (30 minuten op 1 meter diepte), zal de iPhone 8 écht waterdicht zijn met een IP68-certificatie. Concreet betekent dit dat het nieuwe toestel 30 minuten op 1,5 meter kan overleven. 
  • Er wordt gezegd dat ten minste één van de nieuwe toestellen volledig van glas gemaakt gaat worden. Dit zal een beetje op de iPhone 4 gaan lijken, die ook aan beide kanten met glas, in combinatie met een stalen frame, was uitgevoerd. Het verschil: voor de iPhone 8 verwachten we een gebogen scherm. De glazen behuizing is overigens geen reden om meteen te schrikken: waarschijnlijk wordt er ultra-sterk glas gebruikt. Het fiasco van ‘iedere maand een nieuw scherm’ moet daarmee worden voorkomen.
  • De glazen behuizing zou ook een rol kunnen spelen m.b.t. plannen om draadloos op te kunnen laden: een feature die al beschikbaar is bij enkele premium Android toestellen. De nieuwe Apple toestellen zouden zelfs ‘via de lucht’ op kunnen laden. Dit klinkt wat ons betreft nog een beetje als toekomstmuziek, maar dat Apple werkt aan een nieuwe technologie mag duidelijk zijn.
  • Diverse analisten voorspellen de vervanging van LCD-schermen door OLED-schermen van Samsung. OLED zou een verbetering betekenen omdat deze geen achtergrondverlichting gebruiken, maar individuele pixels laten oplichten. Het resultaat: scherpere kleuren, een lager batterijverbruik en een snellere responstijd.
  • Future-proof ontgrendelen: Apple zou werken aan aanvullende beveiliging en alternatieve manieren van ontgrendeling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gezichtsherkenning en oogscans. De huidige vingerafdrukscanner wordt bovendien onzichtbaar: dat betekent dat de homeknop wel eens helemaal zou kunnen verdwijnen en vervangen wordt door een Touch ID-sensor achter het scherm! • En nu we het toch over ‘future-proof’ hebben: augmented reality is – vooral dankzij Pokémon Go – al in 2016 een grotere rol gaan spelen. Volgens het geruchtencircuit gaat Apple middels het mapping systeem ook inspelen op deze trend. Daarnaast zou het merk bezig zijn met de ontwikkeling van een speciale bril die draadloos aan de iPhone kan worden gekoppeld.

Kortom:
Veel spannende ontwikkelingen. Hoe de iPhone 8 er echt uit gaat komen te zien zullen we nog even moeten afwachten. Het lijkt er in ieder geval op dat met name de Ferrari een zeer uitgebreid en vernieuwend toestel gaat worden. We houden je op de hoogte!